9 Ağustos 2010 Pazartesi

Hep Sendeki Beni Aradım.


''Bütün dünyayı sevmeye hazırdım,kimse beni anlamadı;bende nefret etmeyi öğrendim.''

Size en sevdiğim kitaptan bir alıntı yaparak başlamak istedim.Ne anlatcağımı çok bilmiyorum, nasıl anlıycağınızı da. Ama anlamanıza pekde gerek yok aslında.Ben de yeni anlamaya başlamışken.

Her zaman ''O''nu aradığımı yazmıştım. Her kızın hayalinde yarattığı görüntüsüz prensi.Duymak istediklerimi bilen birini.Aslında aradığım o değildi. Kendimdim.

Size çok ergence geliyor bu cümleler.Kendimi aramak... Hala da oergenim aslında ne kadar sesli dile getirmesem de.


Evet arıyorum hangi insan aramıyor ki ? Amaç kendimizi bulmak değil miydi? Yada sandığımız amaca ayak uydurmak ? Ne kadar isyankar olabilirsin ki ? Ne kadar kendini inkar edebilirsin ki ?


Ben sadece insanların geriye baktıklarında yaşadığı pişmanlıkları kaldırcak bir kalbe sahip değilim. Kolay incinirim , kolay üzülürüm ama belli etmem. Başkalarının yanında ağlayamam. Hislerimi seslendiremem. Güçsüz göründüğümü düşünürüm. İnsanlar çok acımasız. İlk incindiğimde acımasızlaşmayı öğrendim. Daha az vicdan yapar oldum. Duyguları yada fikirlerini umursamaz oldum.


İlk incindiğimde sorunun güven olduğunu gördüm. Çok güvenince çok canın yanar onu anladım.İnsanlar beni kendilerine çok inandırmaya çalıştı.İnanmadım. Sadece bu kadar çabamalarına hayran kaldım. Güvenmedikçe güvensizleştim. Kendimden başkasına güvenemez oldum. İnsanlara her an kuşkuyla yaklaştım.Kuşku en büyük tecrübenin dersi değil midir zaten ?


Bütün dünyayı severdim.Şimdi de seviyorum. İnsanlar hariç.


Tek istediğim birisine güvenebilmek.Çok zor bu benim için.Birisinin güven vermeside çok zor. Yanımda yokken bile varlığını hissettirmesi gerek.Hala beni koruduğunu ve bana inandığını bilmem gerek. Sevdiğini korkmadan söyleyebilmesi gerek, söylediğinde birşeylerin bitceğini değil başlıycağını düşünerek.Ne olursa olsun dürüst olsun.Ne kadar kötü şeyler yaşadıysa yada yaptıysa açıkça söyleyebilsin. Yargılayamıycağıma söz veremem ama açıklamasına izin verceğime söz verebilirim.Bu saydıklarımı ben zorlanıyorum yaparken, ama eğer yapabilirse bende yaparım.


Ölmeden söylemek istediğim tek cümle ''Olmadıkları gibi davrananlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Ama senin yanında olmak istediğim kişiyim.''

10 yorum:

  1. Bence herkes herkesi hayalkırıklığına uğratır. Ama bazıları daha az uğratır. Yani aslında o görüntüsüz prens de bir başkası da, kime güvensen, seni, beni, bizi... incitecek. (Ama bazıları daha çok 'değer', incinmeye ve güvenmeye...)

    YanıtlaSil
  2. Haklısın biliyor musun. Ailem bile beni hayal kırıklığına uğratırken hiç kimseden mükemmel olmasını bekleyemem.

    Ama inan ki incinceğim kadar incindim ve kalbim daha ne kadar dayanır bu toparlanamadan parçalanmalara bilmiyorum.

    Çok canım yanıyor...

    YanıtlaSil
  3. Ben de geçen gün bunu düşündüm; değer verdiğim herkes beni hayalkırıklığına uğrattı diye düşündüm. Aile dahil buna. Ve buradan yola çıkarak o yorumu yazdım. Ama ben gerçekten 'iyi' erkekler olduğuna inanıyorum. Bi gün karşına çıkacaktır. Ve bu arada sayfanın en üstünde yazan yazı çok güzel, gerçekten..

    YanıtlaSil
  4. Aslında iyi erkekler var ama güvensizlik benim karakterimde aşılması çok güç bir duvar halini aldı yaşadıklarımdan sonra. O duvarı yıkabilcek kadar bana dayanbilir mi bilmiyorum. Genelde çabuk vazgeçiyorlar çok normal aslında yaşıtlarım için ama ben erken büyüdüm sorun onlarda değil.

    Ayrıca nezaketin için çok teşekkür ederim (:

    YanıtlaSil
  5. Sevgi ve sadakat, sevgi ve kaynaşmayla mümkün oluyor.

    YanıtlaSil
  6. insan doğrularını söylerse güven sağlayabilir mi acaba diye düşündüm.. evet en azından hayal kırıklığına uğramadığını görünce güvenesi geliyor insanın..

    YanıtlaSil
  7. Aslında yıllarca inandığı insanların yapmadığını hiç olmadık biri yapınca istemeden güveniyor.

    YanıtlaSil
  8. sadece kendilerini anlatmaları yetmeli.. kahraman olduğum için çok şanslıyım..

    YanıtlaSil
  9. Bazen kendilerini anlatmayı istemiyorlar bile.

    YanıtlaSil
  10. sonra toplumda yok olan insanlar.. mesela bakınız birisi..

    YanıtlaSil

çok mantıklı