18 Ağustos 2010 Çarşamba

Soyuluyorum da Soyunuyorum da.

Şimdi bildiğiniz üzere Ben Voodoo, Dokuz Eylül Üniversitesinin başarılı öğrencilerinden biri olarak canımıniçi okulumun kayıt zımbırtısıyla uğraşıyorum. Bugün o kadar çok devlet kapısı çaldım ki artık içimden ''al canımı yareppim okulu batsın sıcakta şu çektiklerime bak ne günahım vardı da beni böyle cezalandırıyorsun'' diye diye tüm gün Ankarayı dolaştım.

Okul ve yurttan istenilenler o kadar çok ki.Sağlık raporu( Verem Dispanserinden), İkametgah Belgesi,Savcılık İyi Hal raporu. Bildiğiniz üzere Ankara'da bunların hepsinin yeri apayrıdır.Bunun dışında uğramış olduğum Fotoğrafçı ve Bankayı henüz saymadım.

Sabah 10:30da alarm çalmaya başladı erteleye erteleye saat 12de kalktım. Duş aldıktan sonra yollara düştüm. Sıcak yanıyorum pantolon götüme yapıştı.Birde itfaye meydanındayım abazanı desen apayrı mecburen pantolon falan şeklinde ortama ayak uydurmak zorundayım. Döne dolana yarım saat içinde dispanseri buldum ama dilim yerleri süpürcek kadar ağzımdan aşağı sarkıyor. Kadın ''Buyrun''dedi. Ben cevap veremiyorum ama ''Hebelebe Benhebe heyurtbe için ahhauh raporheb alcaktım.'' gibi bir cümle kurmayı denedim. Kadın anladı allahtan. Hayvanca biliyormuş o güzel. Kayıdı yaptırdım kart verdi git çektir röntgeni karşıdan dedi. gittiğimde bir sapık tipli herif memelerime bakıp ''Sadece iç çamaşırını çıkart'' dedi. Girdim soyunma kabinine içimden 10 tane senaryo yazıyorum dağın başındasın ya tecavüz ederse ya bişi yaparsa ben çıktım ama ellerim göğsümde birleştirdim öyle duruyorum. Sonra çat çektiler röntgeni ''Yarın 2de gel al raporu'' dediler. Ben dışımdan ''Tamam'' derken içimden ''Al Voodoo adam bugün yapamadı kesin yarın yapıcak vay pis sapık yarın babamla gelirim görürsün sen adi herif'' diye içimden tehdit ediyorum kendimce.


Sonra ordan çıktım. Tekrar otobüs duraklarına yürüdüm. Bu arada niyetli olanlarınkini Allah kabul etsin ama bugün tutamazdım gerçekten bir su aldım durağın ordan sanki Allaha kavuştum öyle sevinçliyim. Bindim Adalet Sarayına gittim. Daha önce ehliyet için aldığım yerden alındığını bildiğimden içimden ''Hehe çok koley yeaa hemencik yaparım ben şimdi'' falan şeklinde gittim. İki tane kağıt aldım tanesi 1,25den bir de kalem yok abi kalemde aldım 75 kuruşa buraya kadar her şey oo çok ucuz demeyin sakın. 10 lira işlem ücreti aldılar. İçim gitti iki dosya kağıdına o kadar para alınır mı vicdansızlar ! Soyguncu bu devlet ! diye içimden ağıt yakmaya çoktan başladım ama. çıktım ordan ama ağlıycam biri dokunsa öyle üzüldüm.


Sonra bizim sürekli gittiğimiz bir fotoğrafçı var bizim oraya uzak ama kadın iyi çekiyor. Gittim oraya bir baktım benim kadın yok bir teyze oturuyor. Baktım o da bana baktı. ''Sırma abla yok mu?'' dedim. ''Tatilde''. dediği an sıcak falan bana vız geldi. Gözlerim doldu. Tamam teşekkürler dedim çıktım ordan az ileri gittim çöktüm kaldırımın kenarına babamı aradım. ''Babaaaa gel beni al bayılcam yoksa!!'' diye hafif hıçkırıklı bir sesle babamı kandırdım. Babam gelince arabayla ohh dedim dünya varmış be otobüs rezilliklerini biliyorsunuz 545454 kere anlattım artık. İnaf.


Babam beni alınca tek işlem bankaya gitmek oldu. Gişe işlemlerinden sıra aldık. Tam 1 saat bekledim. 15:35 sırayı alışım işlem yapılmaya giderken saat 16:32 idi. Kadına dedim ki harç parası yatırcam.Öğrenci numarasını verirsen yatırıyormuşsun.Kadın bana baktı. ''Harçlar daha yatmaya başlanmadı canım'' dedi. Bir baksanız dedim. Kadın numaramı girdi hiçbir şey çıkmadı. Ben orda 1 saat beklediğime mi yanıyım harcın ne zaman yatcağını bilmediğime mi üzülüyüm derken dertlen allah dertlen muhtarlığa gittik.


Bir baktım kapıda kocaman yazıyor.''Kaymakamlıkta bedava bizde 4 lira'' Muhtarada deli oluyorum zaten sana NAH veririm o parayı dedim.Babamı da kolundan tuttuğum gibi kaymakamlığa sürükledim. Girdim içeri danışmaya gittim.Danışmada kimse yok kağıt asmışlar ikametgah alıcaklar 2 nolu düğmeye basıp sıra alsın diye. Abi okulda öğretseler keşke şunu ya böyle salak gibi hissediyorum kendimi. Kocaman kız neyin nerde yapılcağını bilmiyor. Neyse işte sıramı aldım hemen sıra bana geldi bende anlamadım. Çocuk vardı lan bankoda bildiğimiz 23-24 yaşında çocuk işte dedi Yurt için mi Oha içimden dedim Evet dışımdan dedim. Sana o zaman iki tane veriyorum biri okul için biri yurt için dedi.Al bunu 2. katta imzalat dedi çıktım ikinci kata nerde imzalanıyor bilmiyorum. Bir kadın elimde gördü orda oturanlardan ikametgah mı getir canım dedi. Verdim imzaladı ve eve geldim ama ağlıycam artık sinirlerim yıprandı sıcakta.


Bu devlet hem soyguncu hem soyucu.Ayy cumartesi ehliyete gircem bir de hiç çalışmadım napıcam bilmiyorum. Testlere bir bakıyım kalırsam yandım vallaha İzmire git gel Yandı Voodoo ağlayanı yok.

6 yorum:

  1. off okurken ben yoruldum voodoo kolay gelsin canım ne diyim hemen hallet şu kayıt işlerini falan, b, rahatla:)

    YanıtlaSil
  2. Ayy sen okurken yoruldun ben yaparken dine imana geldim :(

    YanıtlaSil
  3. geçen seneki zamanlarımı hatırlattın bana ben de izmirde halletmiştim bu işlemleri ammaaaa daha önceden hiç işim düşmediği için bi boku bilmem resmen bi yerden çıkıp ağlaya ağlaya diğerine gidiyodum sinirlerim de yıpranmış haldeydi :D burs düşünürsen böyle burs araştırmaları da çok ama çok sinir bozucu şimdiden kolay gelsin sana...

    YanıtlaSil
  4. Yaaaa evet ben bursda düşünüyorum ama düşünmesem şimdi daha iyi gibi :( Çok yıprandım gerçekten okulu batsın diyorum :( İzmirde deprem olup bizim okul denize gömülürse hiç şaşırmıycam :(

    YanıtlaSil
  5. Demek Ankara'lı oluyorsun. Bari İstanbul olsaydı bea...

    YanıtlaSil

çok mantıklı