14 Ekim 2010 Perşembe

Çocuk Yapamasam da Kariyer Garanti.

Öncelikle doğum günümü kutlayan sevdiceğim okurlarıma teşekkür etmek istiyorum. Cips Yiyemeyen Kız'a, Lillysnone'a, Mia Wallace'a, Peri Tozu'na, Gece.'ye,Baby Jeans'e ve -lal'im si'ye tek tek tek teşekkür ederim. Gerçekten yalnız hissettiğim bir zamanda beni hiç görmeden veya tanımadan değer verip yazılarımı okuyup bana yardım etmeye çalıştıkları için de ayrıca teşekkür ederim.

Kutlamayanlara da esenlikler dilerim :D


Efendim gün geçtikçe kampüs hayatına alıştım.O kadar çok kulübe üyeyim ki hepsi birbiriyle çakışıyor böyle bazen oluyor.Bende ders çalışmaya başladım işte çünkü bölüm zor ve karmaşık bir de açıköğretimden Menkul Kıymetler okumam gerekmiş Borsada oynamak için.Onu okuycam işte. Bugün reklamını yapıyım hemen AIESEC'in tanışma toplantısı sebebiyle YAŞAR ÜNİVERSİTESİ'ndeydim.Cidden yurt dışıyla sağlam bağlantısı olan gelişmiş bir kuruluş. Ve katılmaktan dolayı sevinçliyim. Çünkü Muafiyet Sınavı'nı çok iyi bir puanla geçmedim.Ve ingilizcemin süper olmasını istediğim için AIESEC'le gelişim stajına katılmayı düşünüyorum.Örneklendirirsek yurt dışındaki kar amacı gütmeyen sosyal kuruluşlarda çalışıyorsunuz ve konuşarak ingilizceniz gelişiyor.Bu sebeptendir ki katılma kararı aldım. Evet öncelikle inek bir kız değilim.Sadece aktif bir kızım. İnekler sadece ders çalışır ben hem ders çalışıp hem sosyal olma çabasındayım bunun içindir ki yüzlerce kulupten sadece 3üne üyeyim ki yetiyor yani.


Ekonometri kulubüne üyeyim.Pazartesi ilk sertifikalı seminerime katılcağım. Sonuçta CV önemli.Kendi işimin meraklısı değilim. İdealim Marka yapmış uluslararası bir kuruluşta üst düzey yönetici olmak.Ve mümkün olduğunca başka ülkede işimi yapmak.Bu kulüp ise bana stajlarımı Coca cola, Henkel gibi büsbüyük şirketlerle olan bağlantısıyla sağlayabilitesi var.


Seneye Erasmus düşünüyorum.Bu yıl Gelişim Stajıyla gidersem seneye ciddi anlamda ileri düzeyde bir ingilizcem olucak çünkü.


Tiyatro Topluluğuna üyeyim.Yönetim Kurulu başkanı bendeki ışığı seviyormuş.Kendisine yazılırdım ama boyu kısa işte ahh beybi.


Sinema Kulübümüz var bir de yönetim kurulu üyesi oldum 2. toplantıda. Yarın da film izlemeye Dokuz Eylül Cafeye gidiyoruz. Analiz falan mı yapcakmışız ne.


İzmire geldiğimden beri değişen arkadaş çevrem olsun ve varolan çevremdeki insanların değişmesi olsun falan bende değiştim.Ciddi anlamda insanlara karşı farklılaştım ve her şeye sıfırdan başladım.Tıpkı başımın derdinden ayrıldığım ilk günki gibi 23 Ocak 2009... ''Ya intihar edicem ya sıfırdan başlıycam.'' bu cümleyle yola koyulmuştum. Böyle anlatınca sanki başarı hikayesi anlatır gibi oldu ama yaşadığım tramvatik bir olaydı basit birşey değildi. Atlattım geride kaldı o günler ama her defasında hatırlatıcağım tecrübelerle doludur o günler. Şimdi ise o sıfırlanmış hayatıma ilk cümlelerimi yazmaya başladım. Hata yapınca üstünü çizmek yerine altını çizmeye başladım. Dikkat etmek için. Bu sefer hırsımı ve hayallerimi kimsenin kırmasına izin vermiyceğim gibi hayatıma soktuğum insanlara da iyi görünüp sokaktaki her hangi biri kadar güvenmeye başladım. Kimse demesin ki bana yalnızlık zor falan. Yalnızken daha güçlüyüm aslında. Kararlarımı kimse etkilemiyor ve katıldığım seminerlerde duygusal zekanın liderliği azalttığını gördüm. Lider olmak için doğduysanız rasyonellikten vazgeçmiyceksiniz. Hayal kurucaksınız ama vizyonunuz olcak.Misyonu olan her insanın vizyonu olması şarttır.


Şimdi benim bireysel kalkınma planımı bir kenara bırakıp türk filmi tadındaki rüyalarıma dönebiliriz. Kıvancı ilk kez rüyamda gördüğüm için heyecanlıyım aslında. Çünkü insan çok sevdiğini değil çok özlediğini görürmüş rüyasında ve çocuğu sabah görüp akşam özledim oha bana. Neyse efendim anlatıyorum müsadenizle.


Şimdi onlar grup şeklinde takıldıkları için ben gruplarından bir tane kızı tanıyorum kız beni çok sevimli buluyor sanırım ufak tefek saçma sapan birşeyim çünkü. Sonra rüyamda ben bir masada oturuyorum yan masada kıvanç kahvesini yudumluyor ve her zamanki gibi bana bakıyor. Çaprazımda ama karşımda otururmuş gibi. Sonra o kız geliyor bana bir şey soruyor ben cevaplıyorum ve ben cevaplarken Kıvanç gözlerini kaçırmadan baktığı için birden eli titreyip bardağı yere düşürüyor. Kıvanca soruyorum ''İyi misin ?'' diye. Kıvanç bir anda panik atak krizi gibi birşey geçirip bana bağırıyor ''Tuğba !! Tuğbaa!!'' diye. Ben şok oluyorum. O kız bana dönüp diyor ki ''Ölen sevgilisine çok benziyorsun...'' diyor. Bense kilitleniyorum o dakika çantamı alıp cafeyi terkediyorum. Sonra yurda dönüyorum. Bu arada kaldığım yurt meğersem karma bir yurtmuş ve Kıvançta o yurttaymış. Sonra tam odaya girerken Kıvanç arkamdan geliyor kolumu tutup kendine çeviriyor.Sakin olalım öpüşme yok. ''Özür dilerim.. Öyle bir tepki vermek istememiştim kendimi affetirmek isterim.Bu akşam müsaitsen birşeyler yapalım mı ?'' diyor. Bende zaten dünden hazır olduğum için ''Sorun değil sen iyiysen'' gibi geveleniyorum o sırada artık melek mi dürttü şeytan mı bilemiycem ama rüyanın sonunu göremeden uyandım. Tabi bayağı küfrettim çünkü biz sevgili olucaktık rüyanın sonunda. Ben o ışığı görmüştüm. İşte böyle Türk Filmi izliyorum geceleri rüyamda.O değil yurtta her kız Kıvanca Kıvanç diyor yani çocuğun adını öğrendim ama çocuğun adı Kıvanç kaldı. Her gün okul dönüşü bizim kattaki odaları gezip Kıvanç muhabeti döndürüyorum. Yemekhanede gören Kıvanç napıyor diye soruyor artık atağa geçmem gerek ama hala bir çekimserlik bir utangaçlık var ki halbuki ben birşeyi istersem elde ederim. Ama bu çocuk başka bildiğin bambaşka yani çocuğu görünce kitlenip kalıyorum laptop gibi eror veriyorum.



Neyse bu kadar geyik yeter hayat güzel olmaya başladı bana İzmirde.Sanırım ilk dönemleri kasmışlar biraz göz korkusuyla şimdi güzelim güzeller umarım bu blogun adı yakında ''Voodoo Üniversitede'' yada ''Bir Genç Kızın Üniversite Anıları'' olarak değişmez. Sevgiler saygılar beni okuyan herkese milyonca kez teşekkürler...

Edit: Aşık değilim, olabilirim. http://fizy.com/#s/1agmdj I Love Nazan Öncel Kalp Kalp Kalp

5 yorum:

  1. Güzel bi hayat :) Başarılar :)

    YanıtlaSil
  2. Bir menkul kıymetler mezunu olarak sana önerim, açıköğretim menkul kıymetler okuma çünkü biz okulda 10 ders görürken, açıköğretim bir döneme 6-7 ders veriyor. Artı senin teknik analizleri falan öğrenmen için söylemiştir hocan onlarıda açıköğretimde öğrenmene imkan yok, ben menkul kıymetler okudum bitirdim ama hala borsada işlem yapma yetkim yok, onun için SPK lisansı alman gerekiyor, bence tez elden onu al onun 9 dersi var çünkü temelde... Teknik analiz için falanda bir aracı kurumda bir buçuk ay staj yapsan yeter.

    YanıtlaSil
  3. Oha çok teşekkürler :| acayip sevindim şu an :|

    YanıtlaSil

çok mantıklı