16 Haziran 2010 Çarşamba

Masumiyetin Ziyanı Olmaz

Öncelikle dün Lal ve KaraEfendi'ye yaptığı yorumları için teşekkür etmekle başlamak istiyorum. Kendilerine dün teşekkür edememiştim.

Evet biz yani İkarus ve ben dün konsere gittik.Size bugün olanları anlatıcam.Ki normalde burda çok günlük gibi yazmam. Ama bu sefer çok garipti her şey. Ben çok normal bir insanım aslında. Ama hep geç kalırım. Ve her yazdığım yazıda bahsetmişimdir. İyi bir okuyucu olsaydın İkarus dün 25 dakika beklemiycektin.Zaten ben hazırlandım çıktım.Ankara'nın güzide özel halk otobüsleri normalde dolmuş gibi durak dışında alırlarken dün Murphy Kanunu ya almadı şerefsiz 15 dakka bekledim.Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız, otobüs bileti fiyatlarını düşürüp sefer sayısını azalttı.Öptüm burdan kendisini.

Neyse bindim otobüse, Mor Ve Ötesinin yeni albümü dinliyorum. Bir yandan sözleri kazıyorum beynime.''En iyi sendin,yenilmezdin...'' modundayım.Sonra İkarus zaten beni beklemekten kafayı yemiş,telefonuma yağdırıyordu. En sonunda rüşvet istedi (Simit+Su).Telefonum sustu.

(Bu arada bana diyor ki bir gün önce ''Mavi giymezsen döverim''. Bende diyorum bu tutkulu bir Sakin fanı olduğu için acaba şarkılarla mı alakası var. Ama tabi giydim, mavi gömleğimle mavi ojeler fazla bileydi.)

Sonra ben elimde simit ve iki şişe suyla Dostun önüne geldim. Bulamıyorum İkarus'u.Telefon açtım.Beni görmüş ben tabi göremedim ya telefonda ne tarafa bak dese bakıyorum ''Arkandayım, sağındayım solundayım...'' dedikçe dönüyorum. Sonra yanıma geldi de Ankaraya gittik bindik. Ben bir de emin olduğum şeyin sorgulanmasına deli olurum. O diyor ki ''Beşevlerde incez.'' ben diyorum''Bahçelievlerde incez ayy biliyorum delirtme beni!''. Tabi o dalga geçiyor. Ben sanırım sıcağın verdiği asabiyetten ciddi algılıyorum sonra; Beşevlere geldik. İkarus indi. İki kapı sonra geri bindi. Ben görmedim !! güyaaa.

Sonra indik.Kapının oraya yaklaşırken sigara içiyoruz.Yanımızdan geçen grup sigaraların içeri alınmadığını söyledi.Ben tabi ''Oha sigaraları napcaz?'' dedim. İkarus ''Saklıycağız'' diyip bendeki sigarayı da alıp içine soktu. Burdaki içine olarak nereye soktuğunu siz anlamışsınızdır. O değil de ben yanımda bıçağımı götürmüştüm.Şimdi orda kavga çıkarsa İkarus'u korumak için çıkarcaktım. İnanmak zorunda değilsiniz tabiki :P Bende içime sokunca , ikimizde özürlü yürüyüşü yaptık. Yürüyemiyoruz ağır ağır, kayıyorlar çünkü.Sonra kapıda çantama baktı kadın.Beni aradı. Sonra geçmem için kenara çekildi. Ama erkeklere şu dedektörlede bakıyorlardı. İkarus bana diyor ki ''Sen ötmedin mi?''. Bize bakmadılar kiii. Sonra içeri girdik. İlk işimiz tuvaletlere gitmek oldu. Malları dökülmek için.

Bu arada sahnede Mor ve Ötesi Sound Check yapıyordu. Ben işte o an Harun'a evlenme bile teklif ederdim. Hayır süper tipine aşık olduğum falan yoktu. Üstündeki Nükleer Karşıtı tişörtüne bayıldım çünkü.''Nükleer Ha ! Ya Patlarsa?'' baskılı. Kesinlikle bende istiyorum.

Sonra sahneyi daha yakından görebilceğimiz bir yere gittik.Aklımı seveyim(H). Sonra 7,5 saat aynı yerde kaldık. En öndeyiz kaptırmamaya çalışıyoruz.

Önce okulun amatör grubu çıktı. İkarusla birbirimize bakıyoruz ''Bu ne lan?'' bakışıyla.Ama çocuğu görceksiniz.Sanki Mor ve Ötesi bunlar. Çocuk öyle bir havaya girdi ki sevgilisini göstererek söylemeye falan başladı. Biz giderlerken çok sevindik. Sonra işte o sahne düzenleme olayı var ya her gruptan sonra o dakikalar eziyet gibi zaten.

Sonra Sakin çıktı.Ben bir yandan İkarus'u azarlıyorum. Bir yandan şarkılara eşlik etmeye çabalıyorum. Çünkü iki şarkıyı falan bilmiyordum.Yeni albümden dediği biri ''Eksik Şarkı'' biri ''Seninle''.Neyse Sakin konserinden fazla detaya girmiycem..Çok Sakindi herkes zaten.Biz hariç çünkü bir hepsini bağıra bağıra söyledik. En çok İkarus'u İkarus Başarsa şarkısı mutlu etmiştir sanırım.

Sonra Shantel arkamızdaki krozanların deyimiyle ''Şentaaaal Şeennntaaal''abimiz çıktı. 1,55 boylarında. Kaldırıp kucaklayabilirdim o derece, Dj'imiz çıktı. Dj diyorum çünkü 3 şarkı söyledi ve kalanı kayıttan çalınan şarkıları Djmişcesine mix yapmasıyla devam etti.Bizim başımız ağrıdı gerçekten. Gitsin diye herifin gözüne baktık. O değil de İkarus diyor ki ''Voodoo ver şu bıçağı saplayalım!''. Çünkü Şental bizim demirlere tırmanıyordu. Çocuk lan bu ! diyorum bende.Zaten boyu da kısa. Biz Şental inerken bir seviniyoruz sanki Allaha kavuştuk öyle.


Veeee tabikii sıra Mor ve Ötesine geldi.Millet zaten yorgun,yorgunlaştıkça sinirleniyorlar.Ankaralı dinleyicinin huyu herhalde yine su şişesi fırlattılar sahneye, ben o arasa siper aldım.Kafamı koruyorum. Bir de konser komütesinden bir kız var ama kız değil yani hayvan gibi.Birini görmüş.Aynen dediğini yazıyorum ''O atan götü yiyorsa buraya gelsin bir !'' dedi. Benim ağzım açık kaldı. Yani o kızı gördükten sonra, Herkülün bile götü yemez yani. Sonra olaya organizatör el attı. Bu arada hayvan kız söyleniyor ''Adam gibi bekleyip dinlemiycekse siktirsin gitsin, para iadesi yapıcam ben!'' dedi. Ben diyorum ki İkarus'a ''Para iadesi yapıcakmış paramızı alıp gidelim Sakini dinledik zaten''. Tabi İkarus güldü ama gitmedik Sakin olun.

Ordan godi benim deyimimle amelesi anons yapıyor ''Mor ve Ötesi 5 dakikaya sahnedeee!'' diye. Bende artık sessizlikte mi söyledim naptım. ''Napıcak acaba o 5 dakikada'' dedim. Bunu duyan okulun konser komütesindeki teenager boy bana gülümseyerek ''Saat 10da çıkıcaklar 5 dakika var ya o yüzden'' dedi. Bende gülümseyerek teşekkür ettim. Sonra birşey oldu. Bu çocuk bana yine birşey söyledi. Ben sadece gülümsedim. Döndüm İkarus'a ''Bana sahip çıksanaaa beee çocuk ikinci kez konuşmaya çalışıyor benle !'' diye bir çemkirdim. Tabi o ''Birşey olmaz yeaaa'' diyince elim cebimdeki bıçağa gitti. İkarus'u bıçaklıycaktım eheueh şaka tabi.

Sonra Mor ve Ötesi sahneye çıktı. Sağımda İkarus solumda bir teenager ergen girl vardı. Taş çatlasa 14 yaşında. Kız beni ittiriyor öne geçmek içinn.Bende inatla yayılıyorum. Sonra kız iki bacağından birini benim demirlerime soktu. Ben o anda delirdim tırmandım demirlere kısmi pogo yapmaya başladım. Abi demirlerin üstünde anca götümle ittirebiliyordum kızı. kız vazgeçti.İndi yine rahat durmuyor. Her şarkı bitimi ''Harun evleeen benlee!!'' diye götünü yırtıyor. Zaten yorgunum, yorgunken çok agresif olabiliyorum. Çıktım demirlere kızın demiri tuttuğu elini itiyorum. Kız en sonunda miğdem bulanıyor diye siktirdi gitti. Bende ohh dedim. Ama bu rahatlamam pek uzun sürmedi.Çünkü saat 4den beri su içmemiştim. Ve bayılmak üzereydim. En kibar halimle İkarus'a ''Gidelim mi ?'' dedim.Zaten İkarusun da susamasından dolayı 2 şarkı dinleyip çıktık. Çıkışımız çok şahaneydi. Arkamızdan yeni albümden ''2012'' yani albüme ismini veren şarkı çalmaya başlamışlardı.

Biz tabi çıkarken bir sigara yaktık.Yasaktı çünkü. O an paha biçilemez oldu bizim için. Sonra bir büfe yada o tarz bir yer aramak için bir sokağa girdik. Yoksa susuzluktan bayılcaktık. Suyu aldık hemen yanında otoparka çöktük.İkarusun kabul etmesi üzücü olsa da Mor ve Ötesinin Sakinden iyi bir grup olduğu gerçeğiyle yüzleşmesine tanık oldum. Tıpkı larvadan erginleşen kurbağa gibiydi. Ben tabi su ve sigaranın tadını çıkartıyordum.Sadece ihtiyacım vardı bunlara o an. Sonra dağıldık ve eve gelip banyoda suyun altında uyumak istedim..Yürüyemiyordum.Duşun altında cenin pozisyonunda oturdum kafamı duşakabinin camına yasladım.Yarı uyuyorum. Sonra dedim Çık Voodoo Çık yat zıbar yatağında.


Öyle güzeldi.İşteee ^^

2 yorum:

  1. güzeldi. o değil kül'e gitmiyek mi!? hele sınavınız bitsin de. sizi ünlü yapacağım.

    YanıtlaSil
  2. Eveeeeeeet lütfeeeen !!! Kül'e gideliiim !!!!

    Evet sınavım bitsin beni ünlü yap İkarus. Benim ne eksiğim var hem sesim de fena değil. Tuğba Özaydan güzel sesim vaar beee (KALp)

    YanıtlaSil

çok mantıklı