5 Ocak 2010 Salı

Who'S That Girl ?

Biz kimiz ? Neyi seviyoruz? Neden seviyoruz? Tercihlerimiz neye göre ?



Aslında çok karışık hepsi. En basit örneklerle indirgersek. TV'de en çok izlenilen programlar hakkında yapılan ankette

1. sırada Haberler,

2.sırada Belgesel

3.sırada Talk Show.... Vs diye gidiyor.



Ulan o kadar haber, ekonomi programı izleyen Vatandaş Nerde Azizim? Nerde benim bilim düşkünü belgesel izleyen Halkım?

Neden olması gereken cevapları veriyoruz?

Niye kimse olduğu gibi değilde olması gerektiği gibi?





Ya da Sanat Eleştirmenlerine bakalım.

Hani şu hepsi eleştiriyormuş gibi görünüpte ne kadar beğenmezse o kadar para alan insanlar var ya Hah! işte onlar.

Pardon ama neye göre eleştiriyorlar. Mutlak güzel yada Mutlak doğru ve ya Mutlak iyi diye bir kavram var mı? Elbette yok.Peki bu dingiller neye göre eleştiriyorlar?

Hemen söylüyüm. Kendi kıçımın kenarı zevklerine göre yada Avrupadaki Eleştirmenler Neyi beğeniryorsa onu beğenip bize satıyorlar.



Sonrada biz kıçımızı yırtıyoruz ''Vay efendim gelişemiyoruz'' ''Vay efendim biz niye geri kaldık'' Koduğum dön bir bak bakalım napıyorsun? Avrupa özentisi olursan Avrupanın arkasından gidersin ancak. Gelişmek istiyorsan ''Özgün Düşünce''yi kısıtlamıycaksın. Dikkat edin Özgür değil Özgün. Ama güzel vatanım Türkiyem de insanlar sanatla uğraşmıyor. Uğraşana destek çıkmıyor. Hatta ve hatta ''Ezip geçiyor''. Eee noluyor sen sanata değer vermezsen, bilimi desteklemezsen al işte yıllardır saydığımız yerde kalırız.

Burdan sanat eleştirmenlerinin a*ına ko*um yaptıkları eleştirilerle sanatçıyı sanattan soğutukları için o eleştirilerine çakıyım, bilim adamlarına çalışma alanı ve maddi destek vermeyen boş konuşup para kazanan politikacılarında a*ına ko*um. Ohh ne güzel çaka çaka gidiyoruz. Eeee bir de halka çakıyım o zaman.O halka da hayatlarının amacının birilerinin boyunduruğu altında yaşayıp karın tokluğuna şikayet edip hiçbir yaptırımda bulunmamalarından ve gelişmek için göt büyüttüklerinden dolayı geçiriyim ve yazıyı noktalıyım.


İyi Geceler Blogger Her Nerden Bana Küfür Ediyorsan....

2 yorum:

  1. ailemle dururken şöyle bir tespitte bulundum. böyle emekli moduna girmiş babalr vardır ya işte bu babalar televizyonda muhakak bir belgesel kanalını açarlar (benimkisi nat.geo.wild'ı tercih ediyor) ve oradaki programı izlerken uykunun tatlı kucağına kendilerini bırakırlar :)
    işte bu kişilere hangi programları izliyorsunuz diye sorduklarında belgesel kanalı cevabını alıyoruz.

    YanıtlaSil
  2. pratik olarak belgeseli izliyoruz ama adile naşit gibi geliyor hepimize hadi kuzucuklarım uykuya xD

    YanıtlaSil

çok mantıklı