28 Ocak 2010 Perşembe

Bir Korku.

Aslında yazmaya çok korkuyorum. Blogda bir ölüm haberi oldukçada yazamıycağım sanırım. Ben ölümden felaket korkuyorum. Nasıl anlatsam. Gece yastığıma başımı koyunca ölünce herşey biticek gibi geliyor. Nefes alamıycağım bir gün. Ağlayamıycam, gülemiycem,konuşamıycam. Herşey biticek oraya girdiğimde. Son. Sanki ilk ölcek insanmışım gibi davranıyorum şu an.Farkındayım ama engel olamıyorum. Ben ölümleri görmekten çok korkuyorum.

Bugün ilk kez hiç beklemediğim birisi beklediğim birşey söyledi.

''Korkma.Ben dedem öldüğünde nabzına bakmıştım''dedi. Korktuğumu nasıl bildi bilmiyorum ama o kadar çok duymak istedim ki bu sözcüğü. Yalan bile olsa o kadar rahatlatıcıydı ki.

Şu sıralar yalnız kalmaya çok korkuyorum. Evde tek başına kalınca telefona sarılıyorum.Karanlıktanda çok korkmaya başladım.Sürekli ders çalışıyorum masadan kalkmadan. Dikkatimi değiştirince korkmuyorum.


Ve yorumları için herkese teşekkür ederim....

2 yorum:

  1. Ölmek değildir ömrümüzün en feci işi,
    Ölmeden önce ölür kişi..

    diye başlayan şairin mısralrıyla başlamak istedim yorumuma. Ölümden niye korkalım ki; Fransız düşünür ve egzistansiyalist (akılcı düşünenlerin piri) Jan Poıl Sarter diyor ki; "La vie est la ne, est la sex, est la mort" (Hayat; doğmaktır, üremektir, ölmektir.) Bütün canlılar için geçerlidir bu. İnncımızda "Her canlı ölümü tadacaktır." der. Ölümü tdmak acıyı değil bilakis faniliğin bitip ebedi hayata geçiştir. Yine inancımıza göre "Dünyada rahatlık yoktur" der. Demek ki sonsuz huzur ve mutluluğun kaynağı öbür alemdir. Biz insanlar bu dünyada bin bir acı, üzüntü, kaygı, sitres ve buna benzer istemediğimiz duyguları yaşarız. Ne varki inscn ömrünü fonksiyonel olarak yaşamak ister. Sevmek ve sevilmek gibi. Anne olmak, baba olmak gibi. Daha sonra da torun sahibi oülmak gibi. Aslına bakarsak asıl kulluğumuz iyiliklerle, güzelliklerle ve doğruluklarla yaşamak gibi.

    Nice canlılar v ardır ki; mürleri bir günle hatta bir dakikayla sınırlıdır. Belki de bir anlık doğup yaşayan yaratıklar yok mudur? Onların zman birimi belkide onlara göre biz insnlrdan daha farklıdır. onlar için uzun bir ömür olabilir. Ama her varlığın bu dünyada bir fonksiyonu vardır. Gereksiz hiçbir varlık yoktur ki şe yaramasın. Bu dünya v e evren bir denge içinde yratılmıştır. Yeter ki biz duyrlı ve tutarlı bir hvyvtı benimseyelim. Üzülmeyiniz. Siz çok duygusalsınız. Bence bu dünyada ölümsüz dostluklr kazndığınız sürece anılarınız, değerlerinizle bijrlikte nesilden nesile dostluk v e sevgi mecrasında akıp giderek ebedileşecektir.

    Sayfanı işgal ettiğimiz için hakkınızı helal ediniz lütfen!

    YanıtlaSil
  2. haklısınız teşekkür ederim (:(:

    YanıtlaSil

çok mantıklı