18 Ocak 2010 Pazartesi

Ha İlla Bir Ödül Verilcekse Kimseye Haber Vermem

Laylayloy evet bugün ödül töreni falan olsun. Baktım bana vermişler almamak olmaz dedim bende veriyim. Ama haber verme işi yaş hacı ya. Böyle sadece okuduğum insanlara yorum yapmıyorum falan şimdi ödül veripte haber verme işi bana çok sahtece geliyor. Ben ödül verip haber vermek istemiyorum. o yüzden başlayabilitem var.


Eserce var mesela, kendisinin balık burcu olduğunu düşünüyorum. Aşırı duygusal, nasıl desem balık burcu tadında. Benim dikkatimi çekme sebebi elbette sanatsal yönü. ''Grace Müzikali'' Hakkındaki yazısından sonra tak gözüme battı.


Ha illa duyguların farklı yorumlarını arıyorsanız size bir tek 'melih.'i önerebilirim. Cidden çok güzel yazıyor bir o kadar sıradan ve bir o kadar anlamlı. Aslında bizi anlatıyor sadece süslemiyor.

''sonbahar sanıyorum hâla. öyle şarkılar dinliyor; mont giymeden, hırkayla dışarı çıkmak istiyorum. yapraklarla kovalamaca oynuyorum. falan. ve bunun hiçbir melankolik anlamı yok.'' gibi.


Geleceğin yazarlarından olarak gördüğüm Mele var. Yazıları çok güzel. Bazıları da çok komik. Aslında Emre'de çok komik. Ne biliyim işte komik bir blogger ve garip. Ben okumasını çok seviyorum. (Aramızdakalsın: Merhaba ben Emre Tanrıverdi,Merhaba bende Voodoo beni de leylekler getirdi gibi iğrenç bir espiri yapmıştım ama o benim olduğumu bilmiyorsle)



Yaşıt olmamıza rağmen gerçekten fikirlerini takdir ettiğim Vodvil var. Yaşından olgun diyebiliceğim düşünce yapısına sahip bir çocuk. İlla eleştirel birşeyler okumak ve kendinizden birşeyler bulmak istiyorsanız Vodvil derim başka da birşey demem.

bakınız.

'' - Türkiye Cumhuriyeti'nde okuyoruz değil mi peki cumhuriyet tarihini bilen var mı?Amına koyim her yıl mı göktürkten başlayıp osmanlıya kadar gider bu tarih.Anasını satayım yeter yeter, bizim aslında yakın tarihimizi öğrenmemiz gerek miyor mu? bu 3 darbe başka ülkede mi olduda sen bunu öğretmiyorsun öğrencilerine, varsa yoksa Atatürkün karga kovalaması siktirtme karganı şimdi!''

Bu yorumuna hasta olmuştum.


Ve gerçekten cesaretine hayran kaldığım bir kız, Lilith yazıları hem akıcı hem bizim kendimize bile anlatmaya cesaret edemediğimiz şeyler. Gerçekten bazen ağlayabiliyorum okurken. Neden kısmı biraz karışık.


Sonra halk kahramanımız Yiğit var. Hani gerçekten tam böyle yaşadığımız toplumun bir bireyi, hiç bir ek özelliği yok gibi aslında ama asıl en büyük özelliği bu. O kadar sıradan ki zevkle okuyorsunuz.


Ve ablamız Halimcegünce gerçekten ablam yani. Böyle kronik depresyon hastası olması beni ona bağlayan en büyük özellik. Tam bir depresif hatun.


Neyse ya ben beğendiklerimi yazdım. Linklerini verdim. Ama böyle yani cidden.

3 yorum:

  1. :)))) Halk kahramanı gibi olmuş:)) Eyvallah abi ya:))

    YanıtlaSil
  2. tam bir depresif hatun :))) hadi öyle olsun bakalım :))

    YanıtlaSil
  3. @yiğit ve halimcegünce ama haberiniz olmamalıydı ya xD ben gerçekten okuduklarımı habersiz yazmıştım xd

    YanıtlaSil

çok mantıklı