24 Aralık 2009 Perşembe

Beethoven'ı Anlamak

Kabul etmeliyim ki kişiliğimin gelişmesinde en büyük etkendir Beethoven. Küçükken çok huysuz bir bebekmişim. Doğal olarak klasik müzikle büyüdüm. Pek klasikde demiyelim sadece

Beethovenla büyüdüm.Bu aslında kaderimin bir parçası diyebiliriz. Daha küçükten sıkıntılı bir çocukluk geçirceğim belliymiş. Tıpkı Beethoven gibi... Alkolik bir babam yok ama kafası bozuk bir annem var. Annem ama seviyorum herşeye rağmen. Sadece tıpkı Berthovenın babası gibi anneminde bir engel olduğunun farkındayım.

Bu sene Üniversite benim için sadece çıkış kapısı. Özgürlüğe adım atışımın somut resmi.Kazancağıma eminim. Ne istersem o olcak içimdeki bütün kötü düşünceleri kovdum. Tek bir olumluya odaklandım.Bkz. The Secret. 2010 benim en mutlu yılım olcak.Beethovenda biliyordu bu sırrı.

Beethovenı her senfonide her sonatta her muvmanında daha da daha da iyi anlıyorsunuz. Tanrının özgürlüğünün sesini öyle bir ruhunuza işliyor ki sanıyorsunuz ki çıkışı gerçekten biliyorsunuz. Şu an gerçekten zincirliymişsiniz gibi hissetmenize yol açıyor. Ve bu esaretten kurtulmak için size anahtarı veriyor.Bilmiyorsunuz ama hissediyorsunuz.

Beethovenı anlayamazsın. Anlıyorum diyen en büyük yalancıdır. Onu anlamak özel yetenekten çok başka birşey istiyor. Onun gibi hissetmek düşünmek gerek. Ve bunun için mükemmel bir odaklanma gerek. Her notada değişen b ir duygu kasounda yüzüyorsunuz bir parça anlarsınız ama tamamını asla.

Beethovenı anlamak. Özgür bir ruh ister. Vahşi bir kısrak gibi. Ehlileştirilemeyen doyumsuz bir ruh.Mükemmel kurgulanmış bir intikam ve nefret planı.Hayattan alınan bir öc. İsteklerini vermemesine rağmen inatla vazgeçmemek. Bitmeyen bir hırs.

Eğer bu Dünyada olsaydı evliliği düşünebilceğim tek erkek Beethoven olurdu tabi eğer bana aşık olmazsa kesin aldatırdı. Ruhunu evcilleştirebilcek düzeyde bir aşk olması gerek ikimizde de ve bu çok zor.

Ve bugünün şarkısını belirledim Sonata Arctica-Shy sizin olsun. Bulutların arasında parlıyan bir güneş vardı bugün gözyüzünde. Herkese herşeye rağmen inatla parlıyordu.İşte ben o güneş gibiyim. İnatla üstüne geliyorum sevgilim. Hiç pes etmez misin sen ? diye sormuştun ya. Ne zaman güneş yokolcak işte o zaman bende seni sevmekten vazgeçicem.

Not: Bitişte Beethoven 5. senfoni 1. muvman

7 yorum:

  1. Beethoven - für elise ve moonlight sonata çok sevdiğim iki eseridir.

    YanıtlaSil
  2. ayrım yapamıyorum beethoven deyince ama mozart ve ya vivaldi ve ya haydn de tamam :D

    YanıtlaSil
  3. gel bak koydum moonligt sonata yı sayfama :))

    YanıtlaSil
  4. fanteziye bak, kaç kişi beethoven ile kendisi arasındaki aşkı düşünüp bunun hakkında yorum yapabilirdi.

    YanıtlaSil
  5. Beethovenı gerçekten anlayıp sevebilen herkes.

    YanıtlaSil
  6. Beethoven sayesinde blogunuza rastladım :)ve okumaktan büyük keyif aldım. Hepsi çok değerli ve anlamlı, paylaştığınız için çok teşekkürler. Zaman zaman blogunuzu ziyaret etmek isterim.
    Ben de, yazarak yeterince ifade edilemeyeciğini düşündüğüm şeyleri müzik ile anlamlandırmak amacıyla blogumda paylaşmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil

çok mantıklı